הנתונים מישראל מצביעים על יעילות גבוהה של מנת "בוסטר" במניעת הדבקה ובמניעת מחלה קשה; זינוק של פי 10 בהגנה החיסונית.
מחקר חדש של צוות חוקרים ממכון ויצמן למדע, משרד הבריאות, הטכניון, האוניברסיטה העברית, מכון גרטנר במרכז הרפואי שיבא ומכון KI, מציג יעילות גבוהה של מנת חיסון שלישית מתוצרת "פייזר" – הן במניעת הדבקה והן במניעתה של מחלה קשה.
מהממצאים המתפרסמים היום בחצות בכתב-העת הרפואי The New England Journal of Medicine עולה כי מנה שלישית שיפרה פי עשרה ויותר את ההגנה החיסונית של מקבליה בהשוואה למי שחוסן בשתי מנות בלבד לפני חמישה חודשים או יותר.
החוקרים ניתחו את המידע שהצטבר בין 30/7/21 ל-31/8/21 במאגר המידע של משרד הבריאות ושבו נכללו כ-1.14 מיליון מתחסנים במנת הבוסטר בני 60+ אשר קיבלו כבר 2 מנות חיסון לפני 5 חודשים לפחות
החוקרים השוו בין שיעור ההדבקות והתחלואה הקשה של קבוצת זו (החל מ-12 יום לאחר קבלת הבוסטר) לקבוצת הביקורת. ניתוח נוסף השווה את שיעורי ההדבקה בתקופה של 4-6 ימים לאחר קבלת הבוסטר לזו של 12 יום לאחר מנת הבוסטר.
לאחר 12 יום מקבלת הבוסטר שיעור ההדבקה בקבוצה זו היה נמוך באופן מובהק פי 11.3 מקבוצת הביקורת (95% confidence interval [CI], 10.4 to 12.3) ושיעור התחלואה הקשה היה נמוך פי 19.5(95% CI, 12.9 to 29.5).
באנליזה המשנית נמצא ששיעור ההדבקה לאחר 12 יום מקבלת הבוסטר היה נמוך פי 5.4 מזה שלאחר 4-6 ימים מקבלת המנה.
החוקרים מסכמים כי קבלת מנת הבוסטר באנשים מעל גיל 60 הובילה לירידה משמעותית ומובהקת בסיכון להדבקה ותחלואה.